21.10 - Deň jablka
21. OKTÓBER je Svetový deň jablka.
Žlté, zelené, červené, sladké, kyslé, malé, veľké je plné vitamínov, vlákniny, výnimočnej chuti. Čo si dáš na desiatu? My všetci dnes jabĺčko ... Aj zajtra, aj pozajtra "Jablko". Patrí medzi prvé ovocie, z ktorého mamičky strúhajú kašičku pre malé detičky. Je jedno z najzdravších druhov ovocia. Každý kúsok jablka zásobuje naše telo energiou, vďaka obsahu ovocných kyselín uhasí smäd a zasýti nás. Jablká si môžeme dopriať v rôznej podobe. Najlepšie sú však priamo zo stromu, no môžeme si ich nasušiť či využiť pri príprave chutného jablkového koláča. Jablká obsahujú množstvo vitamínov a pomáhajú predchádzať chorobám. Aj my sme si v materskej škole dnes pripomenuli "Deň jablka" rôznymi aktivitami, skladali sme jablko ako puzzle, krájali sme a nakoniec sme ho zjedli.